1 km autostrada = 60 milioane EURO

Cea mai …frumoasă …” ţară revine …Şi surpriză!(sau nu), este chiar ţara noastră cea mult iubită… Nu mă înţelegeţi greşit îmi iubesc ţara şi n-aş pleca de aici nici în ruptul capului. În schimb îi urăsc pe cei care o conduc, transformând-o în ceea ce n-a fost niciodata. Eh! În România un singur kilometru de autostradă costă nici mai mult nici mai puţin decât 60 de milioane de euro …să vă mai zic odata? 60 de milioane de euro …Păi stai fraţioare aşa …cum 60 de milioane …de euro? Da ce-i face? O face din ce? Din aur sau ce? …Mi se pare mie sau se cam umflă iar preţurile numai asa …Că na …Dece nu …? Doar nu e din banii lor ci din banii noştri.
* Un preţî record în Europa pentru un kilometru de autostradă este înregistrat în România, desigur. Astfel, un singur kilometru din autostrada Bucureşti-Braşov costa nici mai mult, nici mai puţin, de 60 de milioane de euro.
* Ce-i drept, autostrada va fi destul de complexa, construită deasupra albiei râului Prahova. De asemenea, la fiecare kilometru va fi construit ori un pod ori un tunel.(pentru păstrarea peisagisticii am înţeles)
* Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a precizat că, în cei 60 de milioane de euro, intră atât construirea, cât şi întreţinerea kilometrului de autostradă, informeaza Antena 3.
Însă, la un mic calcul, cei 58 de kilometri de autostrada dintre Comarnic şi Braşov vor costa 3,3 miliarde de euro, bani pe care statul (adică noi) îi va plăti în rate anuale. Aceasta este prima autostradă finanţată de investitor (cică) şi exploatată 25 de ani tot de acesta.
Vă mai miraţi de ce nu avem decât o singură autostradă în România? Eu zic că nu trebuie să ne mai mirăm ci să ne minunăm!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.