Primul Messenger Autohton

Nu sunt fanul schimbărilor când vine vorba de mesagerie instantă deoarece Yahoo Messenger îmi asigură tot confortul de care am nevoie, însă după reportajul de la ProTV, am zis să fac o încercare cu Alonia, că prea l-au lăudat. Ok, intenţia este una lăudabilă şi am tot respectul pentru oamenii care muncesc acolo, dar clientul lor este atât de complex încât devine greoi şi automat prost.

Ce nu-mi place la Alonia?

1. Smileurile sunt schimbate (ei folosesc nişte iepuraşi albăstrui care trimişi pe yahoo messenger se transformă în şiruri de cifre). Prin urmare, prietenii din lista mea vor crede că sunt nebun!

2. Ca să ma loghez pe YM trebuie să folosesc mai întâi contul Alonia şi de acolo contul YM (inutilă treaba asta).

3. Alonia nu afişează numele din Yahoo Messenger ci doar ID-urile brute, pe care bineînţeles nu le ştiu pe de rost, astfel încât mi-e greu să-mi dau seama cu cine vorbesc. E trist să faci un program atât de complex şi totuşi să nu-l faci cum trebuie…

4. Foloseşte prea multe resurse ale calculatorului, iar ăsta e principalul motiv pentru care am renunţat la diferite alte progrămele intermediare. Imi pare rău dar un program de mesaje instant nu poate ocupa cât Firefox. E penal!

Nu zic că nu poate fi un program bun pentru oamenii care vor alte opţiuni, de exemplu video sau audio de calitate superioară (eu sunt fanul mesajelor text), dar pentru mine e inutil. Îmi pare rău!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.