Cu românu` la furat(piratat)

Teoretic titlul acesta ar trebui să spună tot. De ce spun asta? Păi suntem bine clasați la piratat. Sigur conform unei statistici suntem pe locul 44 însă eu cred că stăm mult mai „bine” :D(adresa clasament piraterie). Poate e bine poate e rău, deoarece unele chestii piratate sunt creații românești, în sensul că românii sunt și cei ce creează acele „crack”-uri și asta ar putea să ne bucure, deoarece înseamnă că suntem și noi buni la ceva. Dar să nu uităm că suntem buni la ceva ce e rău, lucru care nu e neobișnuit pentru al „nost” popor. Lucrul cretin și demn de țara noastră și numai de țara noastră este că piratăm și ce ni se oferă free(liber, gratuit, fără restricții).
Poate vă întrebați ce m-a determinat să fac acest post și de ce am vrut să aduc acest subiect în discuție. Ei bine nu pentru că mai am puțin și termin facultatea de informatică și că voi ajunge „programatorul lui pește prăjit” și dacă lumea nu v-a cumpăra ce creez eu, nu voi avea de mâncare, ci pentru că astăzi văzând un micuț eveniment chiar m-a revoltat împotriva prostiei caracteristice românilor.
Să vă descriu despre ce e vorba. Pâna nu de mult, și-au făcut apariția niște creatori de artă, photoshop-pată în general, care „au dat internetul peste cap”, în sensul bun al expresiei. Despre cine este vorba? Păi este vorba de o echipă de băieți care se pricep foarte bine la Photoshop și au un simț al umorului peste medie. Nu m-au impresionat în mod special prin rezultatul comicului din prodicția lor, ci calitatea animațiilor și mai ales viteza de porpagare și promovare al materialelor lor. Nu vreau să îi promovez tocmai pentru că nu mi se par chiar suficient de comici încât să îi promovez și să-i supra-evaluez, dar mă simt nevoit să le menționez numele mai ales că voi vorbi despre cea mai recentă decizie a lor. Știu că cea mai productivă reclamă este cea negativă, dar încă odată mi s-a confirmat ca „românu-i prost până în adâncul sufletului”. Spun asta pentru că am motive întemeiate, motive pe care le voi redacta în continuare.
Acești baieți din echipa CreativeMonkeyz(http://creativemonkeyz.com/), au o serie de animații făcute cu diverse utilitare de o calitate excepționala, care aduc zâmbetul pe fața oamenilor cu glumele lor. Trecând la subiectul acestui post, țin să menționez că nu sunt de acord cu deciziia lor de a renunța practic la lupta lor cu „pirații” care descărcau filmulețele lor de pe YouTube și le re-upload-au. Sigur că lupta care mie mi se părea mai eficientă a fost abandonată de ei și a fost abordată altă strategie de luptă. Varianta mea ar fi fost să raporteze fiecare uploader celor de la YouTube pentru încălcarea drepturilor de autor până se săturau cu re-upload-atul. Dacă nu faceau față cu aceste reclamații, mă gândesc că puteau să apeleze la cei ce le vizionează clip-urile și cel puțin pentru mine ar fi fost foarte interesant să văd cum reacționau cei 1.000.000 de useri care vizionează aceste filmulețe în fiecare săptămână, dacă băieții de la CreativeMonkeyz le-ar fi cerut să raporteze către YouTube fiecare clip „piratat”.
În sfârșit fiecare cu deciziile și politica lor însă eu unul sunt adeptul luptei cu cei ce piratează, nu fuga de ei.
Eu doresc succes pe mai departe celor de la CreativeMonkeyz și ne auzim curând!
PS: scuze pentru eventualele greșeli de tehno-redactare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.