Cum să arzi un procesor I5 – 100% cu 95 de grade Celsius

      Hristos a înviat!
      Vreau să vă prezint cum puteți „prăji” un procesor Intel I5 într-un mod foarte simplu. Eu am căutat câteva metode, dar toate cereau să mă joc, plus că jocurile solicită și placa video și testul ar fi fost irelevant și încă un plus, eu unul timp nu am să stau în fața PC-ului doar pentru acest lucru așa că aseară cât am fost prin parc la o plimbărică am deschis frumos un program de editat filme (AVS Video Editor) și am dar o recomprimare a unui video de două ore și vreo douăzeci de minute. Rezultatul? Instant a urcat al meu procesor la 100% pe toate cele patru core-uri. În 5 minute temperatura mergea între 85-95 de grade celsius. Timp de o oră procesorul laptopului meu așa a lucrat și minune încă merge laptopul.
      Mai jos aveți dovada!
Procesor I5 cu toate nucleele la 100% și temperatură între 85-95 grade Celsius
      Până data viitoare vă aduc aminte de maxima lui Einstein: „Universul și prostia sunt infinite și totuși de primul lucru nu sunt sigur!”.

3 thoughts on “Cum să arzi un procesor I5 – 100% cu 95 de grade Celsius

  1. salut. pe mine chiar ma ingrijoreaza incalzirea asta excesiva cu atat mai mult cu cat este laptop si poti sa ii schimbi coolere ca la un PC…si eu am un procesor i5 2410m si de fiecare data cand ma joc imi creste temperatura procesorului si a placii video in exces…in fifa 2012 cu rezolutia la maxim am scos temperaturi de 98 grade la procesor si 86 grade la placa video (GeForce GT 540M)…as vrea sa stiu si eu daca chiar sunt normale aceste temperaturi pentru un laptop si daca nu ce solutie as putea avea pentru a-mi proteja laptopul de belele…?? astept raspunsurile voastre…multumesc anticipat

    • Din câte am văzut pe net temeratura considerată normală pentru procesoare este 80 de grade. Dacă laptopul tău are cam un an mergi cu el la un service autorizat să îl cureţi de praf, dacă e în garanţie, dacă nu e în garanţie mergi la orice service să îl cureţe.
      O altă recomandare a mea este să cumperi sau să îţi faci un cooling pad pentru laptop.
      Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.