Din ciclul: „Rutina ne prostește” prezentăm…

    Salutare!

    Revin cu o postare care mi-a fost inspirată de o prietenă care a pus pe facebook un text care sună cam așa:

    „Noi fetele: Ne plimbam prin casa in timp ce ne spalam pe dinti. Citim sticlele de sampon in timp ce ne facem dus. Radem la glumele noastre inainte de-a le spune. Nu avem nevoie de ceas, avem un mobil. Putem citi o propozitie de 10 x fara a o intelege. Ne impingem in usile pe care e scris cu litere mari si ingrosate TRAGE. Intrebam : “ce ??” in timp ce noi intelegem tot! Injuram daca vantul ne strica parul si ni-l incurca. Ne uitam de 10 x pe zi in frigider fara a mancam ceva. Ne putem uita de 10 x la acelasi film. Trebuie sa ne sunam pe mobil ca sa-l gasim. Putem privi la ceas fara apoi sa stim ce ora este. Stam in supermarket in fata frigiderului si nu mai stim ce anume vroiam sa cumparam. Ne rasucim perna astfel incat sa ne asezam pe partea mai rece. Punem alarma mai devreme sa sune, pentru a putea sta mai mult timp in pat. Seara cand mergem la culcare, numaram cate ore mai putem dormi. Copiaza textul si pune-l ca status, daca si tu te regasesti in el :))”

      El se referă strict la fete. Eu unul mă regăsesc în el și mi-am dat seama câte prostii fac din vina rutinei. Și încep prin a spune ce tâmpenii fac eu din ceea ce se scrie aici:

1. De regulă mă spăl pe dinți, fie dimineața fie seara, prin casă. Ba lucrez la PC, ba messengeresc. Ideea e că eu așa câștig timp.

2. Când am chef de bălăceală, stau în cadă și citesc tot ce apuc. Inclusiv pe ambalajul de șampon.

3. Câte odata mă apucă râsul când vreau să spun un banc. Pe principiul „prostul nu râde de ce vede, râde de ce-și aduce aminte”.

4. Într-o perioadă aveam ceas la mână și când cineva mă întreba cât e ceasul scoteam telefonul să îi răspund.

5. Am momente când citesc câte ceva și nu pricep nimic decât după a 3-a sau a 4-a citire.

6. Împing de uși pe care scrie „Trage”, că doar deh… de ce să citesc. Mă bag direct în ușă.

7. La chestia cu întrebatul „ce?”, când înțeleg tot nu mă nimeresc nicicum. De regulă nu înțeleg nimic și tac din gură.

8. Părul nu e valabil. Nu am păr lung :P.

9. De vreo 2-3 săptămâni merg la frigider, mă uit în el, îl închid și mă așez iar în pat sau la PC.

10. Mă uit la seria BD de câte ori am ocazia. L-am văzut de 30-40 de ori.

11. Nu numai odată am uitat unde am pus mobilul și am rugat pe cineva din apropiere să mă sune să văd unde-i.

12. Nu mai știu numărul de ori în care mi s-a întâmplat să mă uit la ceas și în următoarele 30 de secunde să mă întrebe cineva „Cât e ceasul?” și eu să nu știu să îi răspund fără a mă uita din nou.

13. De fiecare dată când vreau să merg în market sau mall îmi fac în cap o listă cu ce trebuie să cumpăr. Ajung la destinație și surpriză. Uit ce trebuie să mai iau. De regulă după 5 minute de la urcarea în tramvai/autobuz îmi aduc aminte despre ce era vorba.

14. Nu îmi răsucesc perna să dorm pe rece. De regula fac invers.

15. La mine alarma este pusă să sune de 4-5 ori din 5 în 5 minute. Mă trezesc și mai lenevesc în pat încă 15-20 de minute. Mă ridic din pat frumușel, îmi pun la fiert apă pentru cafea și încep să mor de nerăbdare că nu se face mai repede cafeaua. Se face cafeaua, o pun în cană și după 2 minute îmi dau seama că sunt în întârziere, transfer cafeaua într-un pahar de unică folosință și fug la tramvai. De acasă până la muncă beau cafeaua, timp în care schimb odată mijlocul de transport. De ce dracu’ nu mă ridic din pat, pun apa la fiert și să mă așez înapoi în pat încă nu mi-am dat seama. Așa aș economisi 20 de minute în care pot bea cafeaua relaxat.

16. Mereu număr orele pe care le mai am de dormit. Eu știu să număr până la 4 și de regulă evit șă ajung să dorm mai mult și să nu știu să spun cât am dormit când sunt întrebat.

      Prin urmare, deși nu sunt fată, mă comport ca o fată, asta dacă întradevăr sunt singurul băiat care se regăsește în textul de mai sus, deși mă îndoiesc. Sper ca până mă fac mare să reușesc să mai înving din paradigmele astea și poate așa voi convinge și eu pe cineva să mă agațe (fete va rog că sunt hetero :P).

      Până la următoarea postare vă reamintesc de Albert Einstein: „Universul și prostia sunt infinite și totuși de primul lucru nu sunt sigur!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.