Era să rămân fără Sâmbătă

Salutare!

Am o mică poveste de spus pentru că mi s-a întâmplat mie și dacă e, și Doamne ferește o să se întâmple și altora, zic să găsească soluția ceva mai repede decât am găsit-o eu. Așa că voi posta ceva paranteze în engleză pentru ai ajuta și pe străinezi să găsească soluția.

Weekendul acesta era să o pățesc original de tot. După ce am lucrat pentru serviciu vreo 4 ore ca să aduc la zi ceva ce îmi rămăsese peste săptămâna de lucru, am început să lucrez la instalarea unui Windows, pe laptopul unei vechi prietene. Toate bune și frumoase zic! Floare la ureche etc. Problema a apărut când am observat că deși mesajul „Press any key to boot from DVD/CD…”, apărea, când apăsam orice tastă, nu mergea nimic (I pressed any key and nothing working). Boot-a de pe harddisk ca și cum nu era DVD-ul meu acolo. Tare, nu? Mai pățisem asta, dar aici nu era cazul… Pățisem să nu îmi ia tastele când apăsam, dar era din vina tastaturii pe USB. Soluția era simplă, băgai tastatură PS2 și gata, merge. După cum am spus, aici nu era cazul… aveam de-aface cu un laptop, care avea propria tastatură complet funcțională.

Poftiți domnu’ și rezolvați problema … Mă apuc muncitorește și caut pe net o rezolvare. Rezolvări erau unele peste altele, dar nu pentru problema mea ci pentru cea descrisă mai sus. Zic să intru în BIOS și las doar obtiunea de boot-are de pe DVD și sigur merge.

Țeapă, nu merge, el boot-a de pe hard ca și cum râdea de mine. Mă uit frumușel pe versiuna BIOS-ului pe care o avea minunatul laptop: V2.0.1. Mă uit pe sit-ul producătorului, ASUS și găsesc ceva: una bucată versiune BIOS v2.0.8, de care îmi leg toate speranțele și arunc pe un flashdrive. Update de BIOS și merge treaba. Doar că băgasem DVD-ul cu Windows 8.1 și tipa voia Windows 7. Scot DVD-ul cu W8.1, bag DVD-ul cu Windows 7… și haida ha! Surpriză nu mai merge iar, din nou.

Deja eram terminat… mă gândeam cum sâmbăta asta mi-o petrec cu Asus, Windows 7, țigări și draci fără număr. Mă uit prin jurul laptopului cu pricina și zic: „ce mama dracului diferă frate acum, față de acum 30 de secunde? De ce atunci mergea acum nu merge?”. Bingo!!! Una bucată mouse pe USB, care încurca treaba, sau cel puțin așa speram eu.

Scot mouse-ul și… și…, și… merge!!!!!!!!!!!!! Acum bag mare să recuperez timpul pierdut cu găsirea unei soluții pentru problema mea, că am de gând să îmi petrec noaptea prin club, nu la calculator!

Toate cele bune!

Cyril Connolly: „E mai bine să scrii pentru tine însuţi şi să nu ai public decât să scrii pentru public şi să te pierzi pe tine însuţi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.