Glorya a plagiat… sau nu…

    În principiu noi românii, suntem obsedați de scandaluri de fel și fel de feluri :D. Ba că divorțează Bianca lui Bote de Victor lui Slav, fie că Guță dă cărțile pe față sau mai știu eu ce subiecte de genul acesta.

    Dovada este ceea ce s-a întâmplat în această dimineață la „Neatza cu Răzvan și Dani”. Eu am aflat de subiectul în acesta după-amiază, deoarece la mine o emisiune care dureaza la teleizor 2-3 ore, până o văd eu durează 8-10 ore. Și asta pentru că mă uit pe sit-ul AntenaPlay.ro, și mai mult ascult emisiunile decât să le văd. În principiu emisiunea fiind plină de umor de toate felurile, auditiv, vizual etc., nu apuc să termin emisiunea până la ora 7, când de regulă termin eu cu munca deoarece când este ceva, ce trebuie și văzut, mă și uit. Dacă nu apuc să văd/ascult întraga emisiune, păstrez până data viitoare. Ca de obicei, pe la 12 încep să ascult emisiunea cu pricina. Ei bine abia acum 30 de minute am ajuns la faza în care, lui Dani îi este adus la cunoștință că piesa Gloryei – Nu-mi pasă este furată de la un alt artist. Nu ar fi fost nimic, dar Glorya a fost invitată și a lansat videoclipul în premieră la Neatza chiar ieri. Dovada dată de omulețul care a observat furăciunea, este clară, versurile sunt aceleași. Dani, după cum am aflat mulți dintre noi, nu vrea să intre în niciun fel de scandal, deci o sună pe Glorya să afle ce se întâmplă. Glorya a declarat că proprietatea intelectuală aparține casei de producție Tommo Production și că acest non-scandal, este acoperit de semnături. Perfect, zice Dani și se termină treaba.

     Eu însă am încercat să găsesc ceva urme pe net despre piesă și cântărețul original al piesei. Am găsit un articol de pe data 26/10/2012 în care casa de producție anunță publicul că au lansat o piesă nouă, și anume piesa originală. Deci se acoperă ceea ce a spus Glorya. Acum acte nu am găsit și nici nebun nu sunt ca să mă apuc să sap mai mult pe tema asta și cel mai probabil să ajung la concluzia că Glorya și casa ei de producție au dreptate.

Piesa „originală” o găsiți aici: http://www.trilulilu.ro/muzica-hip-hop/vlad-tzp-ca-ultima-2012-tero-www-mp3tube-ro

Aici găsiți pisa interpretată de Glorya:

Aici găsiți clipul prin care „descoperitorul” a demonstrat plagiatul:

     Problema stă că unii dintre noi ne agităm, facem fel de fel de acuzații, dar nu verificăm să vedem despre ce este vorba. Foarte urât, însă cred că am avut de la cine să învățăm, și anume de la Acces Direct, Măruță și tot așa. Deci hai să ne apucăm de scuipat că poate ne angajează cineva pe un post de scuipător.

Toate cele bune!

Cyril Connolly: „E mai bine să scrii pentru tine însuţi şi să nu ai public decât să scrii pentru public şi să te pierzi pe tine însuţi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.