Cum se realizează o aplicație pentru Facebook

     Așa cum spuneam ieri, am decis să mut încet postările interesante de pe alte bloguri ale mele mai vechi, aici. Ieri am postat chestii generale despre Facebook și locul acestuia în anul 2010, în viața internauților. Acum, cu dedicație voi posta cam cum se realizează o aplicație pentru Facebook, dacă știi să programezi.

     În acest post veți avea un îndrumător legat de cum se face integrarea unei aplicații pentru Facebook.

     Acest text, poate nu este foarte clar și nici nu își propune să fie foarte clar deoarece odată cu terminarea procesării de către youtube a filmului, vom posta un film cu acest îndrumător.

     În acest îndrumător(videoclipul care va fi postat), voi încerca să vă învăț să faceți o aplicație pentru Facebook.
Ceea ce aveți nevoie este să aveți un mic joculeț în JavaScript, PHP, iOS, Android, Python sau Facebook Markup Language (FBML). În îndrumător de față vom face o prezentare la metoda de a face aplicații pentru Facebook cu ajutorul JavaScript.

     Pentru a face aplicații, trebuie să vă înscrieți la secțiunea de dezvoltatori al Facebook-ului, intrând pe adresa www.facebook.com/developers/. Se va face verificarea contului prin transmiterea unui cod de validare, cod ce il veți primi prin sms.

     După toate acestea, se va creea aplicația în Facebook. Să nu uităm că aplicația scrisa de noi în JavaScript în cazul de față. Aplicațiile vor fi localizate și pastrate pe serverul dezvoltatorului aplicației.

     Vom introduce numele aplicației, selectăm Agree, pentru a accepta termenii și condițiile licenței Facebook.

     La acest pas vom scrie cuvintele din imagine, acesta fiind un sistem de securitate anti-spam.

     În prima pagină a creerii aplicației se pot pune o iconiță, logo și descriere pentru aplicație, se poate selecta limba în care este scrisă aplicația, adresa și numele celui ce a dezvoltat aplicația.

     La înregistrare aplicația primește un ID unic și un cod de securitate. Aceste doua coduri sunt secrete și se folosesc în cazul folosirii unor aplicații care fac modificări pe peretele utilizatorului sau alte modificări ce în de profilul utilizatorului care foloseste aplicația.

     După cum spuneam pe Facebook aplicația poate fi de doua tipuri, una IFrame (limbaje care generează cod html – js, php etc.) și FBML(limbaj similar XML)

     În câmpul Canvas URL se va introduce adresa aplicației realizate de noi.

     Mai sunt opțiuni ce pot fi modificate, dar deocamdată, atât este suficient pentru aplicația pe care o prezentam.

Iată și prezentarea PowerPoint pe care trebuia să o avem în timpul prezentării din fața colegilor:

Cyril Connolly: „E mai bine să scrii pentru tine însuți și să nu ai public decât să scrii pentru public și să te pierzi pe tine însuți”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.