Dispozitivele viitorului – altă temă din timpul facultății care mi-a captat atenția

     Cum spuneam acum câteva zile, am avut mai multe proiecte pe perioada facultății, care mi-au captat atenția mai mult sau mai puțin. Cele care nu mi-au captat atenția le-am șters deja, celelalte am decis să le aduc aici, pentru că unele articole pe care le-am scris, chiar erau interesante și nu se merita să le pierd. Am menționat două dintre proiectele mele în zilele trecut. Al treilea proiect începe astăzi și v-a dura cam 3-4 zile deoarece sunt articole multe care nu merită a fi îngrămădite, pentru că se pierde atenția și astfel le voi pune aici fără a avea efectul pe care mi-l doresc.

     Acest proiect voia să ne testeze abilitatea de a face SEO(Search Engine Optimization) pe anumite cuvinte cheie. SEO înseamnă optimizarea unui blog, pentru a apărea pe anumiți termeni de interes în topul rezultatelor motoarelor de căutare.

     La momentul respectiv pe blog scriam cam așa:

Salutare,

Numele meu este Iarca Romică, student în anul 3, la Facultatea de Informatică din Iași. Astăzi în timp ce dormeam în timpul laboratorului de Dezvoltare de aplicații Web pe partea de client, domnul profesor a dat start unui concurs foarte interesant. Concursul e unul oarecum simplu și anume să reușim să aducem un site pe primele 6 locuri din căutarea pe google al cuvintelor “software pentru dispozitivele viitorului”. După cum spuneam e simplu la prima vedere, dar de fapt e ceva ce necesită timp și mult ajutor din partea prietenului nostru google. Despre SEO sunt multe articole pe internet, dar nu am stat niciodată să le citesc, să învăț ceva. Am stat tot pe partea lentă și anume: “Așteaptă că trece nenea google și pe la tine cândva”. O strategie sigură! Sigur apari în google, dar să apari în primi 10 așa cum ni se cere noua acum la facultate? Ei bine eu cu siteul www.romanager.ro am ajuns. Sper să reușesc să ajung și cu acest site și să îmi iau nota mult râvnită :D. În timp ce eu acum scriu alții deja probabil au apărut în google așa că o să încetez cu scrisul despre “software pentru dispozitivele viitorului”.

     Am încetat atunci și următoarea zi am pus un articol despre niște aplicați pentru telefoanele mobile cu android, telefoane care la vremea aceea erau doar pentru cei cu mulți bani. Iată articolul:

     În timp ce stăteam și mă gândeam la ce să mai scriu pe blog pentru simplu motiv de a câștiga concursul de la facultate, m-am gândit că poate ar fi bine să și păstrez blogul pe mai târziu (nu îl păstrez), chiar dacă nu câștig și să pun aici posturi interesante, care ar putea aduce vizite. M-am gândit să caut ușurel, pe net, câteva aplicații foarte apreciate pentru dispozitivele dotate cu sistemul de operare Android. Iată ce am găsit:
     1. Enkin 
  Practic este un framework bidimensional de vizualizare care ne ajută să adunăm informații despre locul în care ne aflăm, suprapunând imaginile pe care le filmăm cu camera, cu imagini din Google Earth. Aplicația se folosește și de GPS și accelerometre pentru a detecta exact direcția în care este îndreptată camera telefonului, oferindu-ți o versiune a lumii înconjurătoare cu “notițe” pe ea, cel puțin pe ecranul telefonului.
       2. Locale
     Cu această aplicație, un developer a câștigat marele premiu oferit de Google, 275.000 de dolari, în cadrul concursului său de softuri Android.
Locale îți permite să definești cele mai frecventate locuri pe o hartă și să setezi telefonul să reacționeze în clipa în care te afli în acele locuri.
Astfel, terminalul își va modifica setările, spre exemplu trecând în mod silențios într-o sala de cinema sau într-o întrunire importantă la muncă.
        3. BioWallet
   Acest impresionant soft, folosește camera telefonului Android, drept un scanner al irisului utilizatorului, pentru a bloca informații personale pe telefon, cum sunt parolele sau conturile personale.
Poți implementa și un sistem de recunoaștere pe baza scrisului de mana, toate aceste metode de protecție fiind procesate pe servere externe și confirmate apoi pe telefon.
     4. TuneWiki
     Acest soft este deja disponibil pe iPhone-urile deblocate și se pare că va sosi și pe Android, oferind utilizatorilor versuri și conținuturi “album art” în timp ce ascultă o melodie.
       5. Teradesk e-Storage
     Acest soft amintește de “Air Share”, de pe iPhone integrând Google Docs și oferind posibilitatea de a stoca date “over the air”, după cum zic americanii.
     După cum puteți deja sesiza, unii dintre voi, deja folosesc aceste aplicați, sau unele similare. Puteți spune că un astfel de articol este inutil? Vedem pe parcurs, când vor fi oameni ce vor ajunge pe această pagină și se vor folosi de informațiile date de mine. Mâine voi pune un alt articol aici, cel puțin la fel de interesant precum acesta. Toate cele bune!
Cyril Connolly: „E mai bine să scrii pentru tine însuți și să nu ai public decât să scrii pentru public și să te pierzi pe tine însuți”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.