Tot atunci, când participam la concursul „software pentru dispozitivele viitorului”, am scris un articol despre un televizor care urma să devină televizorul viitorului. Articolul încă se încadrează în viitor deoarece încă nu a apărut în casele noastre și după cum apare situația, nu va apărea nici în următorii 2-3 ani. Ne mai bătând câmpii pe aici vă las să citiți articolul despre un televizor super slim.
Te-ai întrebat vreodată cum va arăta televizorul viitorului? Nu vorbim despre viitorul îndepărtat, ci despre cel de peste cinci ani! Să prezentăm opiniile specialiștilor: televizorul de peste cinci ani va fi subțire ca hârtia, va putea avea diagonala cât un perete, ar putea porni la un simplu pocnit din degete și emisiunea preferată va putea fi vizionată în trei dimensiuni, chiar și fără ochelari.
Unii experți spun că vei avea o singură telecomandă pentru tot ce ai în casă și acces la un set-top box care îti va permite să te conectezi la Internet, să te uiți la TV și să cauți filme sau muzică.
Telecomenzile din prezent sunt foarte complicate, iar în viitor va trebui să existe o singură telecomandă pentru toate.
În viitor, la televizor, am putea urmări atât emisiuni, dar și să ne jucăm, să scriem emailuri, să vorbim pe chat cu prietenii, dar și să facem cumpărături online.
Mai mult decât atât, televizorul viitorului ar putea să fie cu touch screen și să putem să mutăm imagini de pe ecran sau să schimbăm canalul trecând doar mâna prin fața televizorului.
La ora actuală, pe piața, exista deja dispozitive precum Microsoft Xbox Kinect sau PlayStation Move care permit utilizarea jocurilor prin gesturi, mișcări și voce.
În viitorul mai îndepărtat, televizorul va putea anticipa ce program vrei să urmărești în funcție de starea ta de spirit.
Televizorul va fi atât de inteligent încât va putea să recunoască din expresiile faciale și mișcarile corpului, starea psihică în care vă aflați și să înceapă programul cu ce aveți nevoie.
Alți specialiști insistă că telecomenzile vor dispărea și controlul televizorului se va face mult mai natural.
Controlul se va face intutitiv, iar tehnologia va fi similară cu cea creată pentru consola Xbox.
În prezend câteva dintre descrierile din articol sunt deja disponibile, tehnologii cum ar fi: email de pe televizor, navigare pe internet, chat cu prietenii, televizoare care nu sunt chiar atât de scumpe pe cât ar crede unii dintre voi. Aceste televizoare sunt numite acum smartTV și au prețuri de plecare de la 1900 de lei.
Cyril Connolly: „E mai bine să scrii pentru tine însuți și să nu ai public decât să scrii pentru public și să te pierzi pe tine însuți”.