Băncile sunt minunate …

     Acum vreo săptămână, cumnata mea, știind că vreau să aplic la un CardAvantaj, m-a recomandat acolo, în ideea că eu vreau, ea câștigă nu știu ce beneficii de la ei.

     Frumos zic, căci, dacă ea nu mă recomanda, cine știe când dracu’ aplicam eu, pentru că îmi era greu să găsesc timp să merg la ei, să semnez 100 de mii de hartii prin care să mă jur pe carne de mici că am plătit impozit pe laptele supt de la mamă etc. Acum venise momentul. Aveam nevoie de două hârtii mari și late cu care să mă prezint, și anume, adeverință de venit pentru ultimele trei luni și adeverință de venit pe anul precedent. Asta e tot ce mi-a spus tanti la telefon.

     Eu lucrând la distanță pentru o firmă, adeverintele mi le-a trimis prin curierat de la Tg. Mureș. Am mers cu ele la bancă, am semnat 200 de pagini, fără să citesc ce dracu semnez (noroc că pe numele meu nu am decât un amărât de telefon, asta în cazul în care am semnat că le dau gratuit și de pomană tot ce am).

     Astăzi m-a sunat tanti de la bancă să îmi spună că șeful a uitat să semneze pe una din adeverințe și că adeverinta cu venitul pe anul trecut nu e bine pe 2013, trebuia pe 2012. Pe bune!? Păi în ce dracu an suntem azi noi? 2013 și nu știu eu? Până și chinezii sunt acum în noul an, care vorba aceea, ajung în noul an pe 31 ianuarie.

     Acum ca să fiu sigur că fac totul cum trebuie, i-am spus lu’ tanti  că eu lucrez din martie 2012 și că primul meu venit pe anul 2012 e de prin aprilie. A spus că trebuie să fie pus din prima lună în care am fost angajat până în decembrie.

     Făcând caterincă cu colegul meu de la Financiar, am spus că acum ăștia chiar au aflat ce am supt de la mama, că dracu’, ei acum știu exact tot venitul meu de când m-am angajat până în zilele noastre.

     Trăiască al nostru sistem de creditare! Uraaaaa, uraaaaa, uraaaaaa!

Cyril Connolly: „E mai bine să scrii pentru tine însuți și să nu ai public decât să scrii pentru public și să te pierzi pe tine însuți”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.