Ce reprezintă 1 Martie – tradiții și obiceiuri

cheap adidas shoes
mens nike air jordan
customize football jersey
custom team jerseys basketball
best jordan 4s
nike air max sale mens
wigs sale
wholesale nfl jerseys
cheapest jordan 4s
cheap jordan 1
nike air max plus
volleyball uniforms
nike air max 270 women’s sale
couple sex toys
sex toys for women

Mărțișor

Mărțișor Tradițional

Am făcut marea gafă de a ura tuturor femeilor la mulți ani de 1 Martie. Isterie totală, atât pe Facebook, cât și prin SMS-uri că 1 Martie nu este ziua femeilor. Ohooo, dar asta este bună. Păi hai să vedem ce semnifica acum mulți ani 1 Martie, cum se sărbătorea, pe vremea când sărbătorile românești încă erau la mare preț în România și nu se sărbătorea 14 Februarie în locul zilei dragostei românești.

Așadar avem 1 Martie, care acum mulți ani era o zi așteptată de fete, pentru a vedea ce le poate mintea băieților. Era o probă pe care băieții trebuiau să o treacă. Mărțișoarele nu constau ca în ziua de astăzi în chinezării fără suflet, ci în flori presate de băieți, trifoi cu patru foi, figurine din penaj colorar prinse cu un șnuruleț împletit din fire roșii și albe care erau purtate la piept sau dacă erau mai mici, erau legate la mână. Fetele aveau hainele ornamentate cu mărțișoare și cele care aveau mai multe mărțișoare, câștigau pseudo-concursul „Cine primește mai multe mărțișoare”. La sfârsitul zile, însă, mărțișorul era legat de crenguța unui pom sau trandafir, iar băiatul care curta o fată trebuia să îl rupă doar cu ajutorul degetului mic. Dacă băiatul reușea să rupă mărțișorul, cei doi urmau să fie împreună.

În Bucovina, tradiția se schimbă, deoarece 1 Martie este considerată „Ziua Barbaților” și ei sunt cei care primesc mărțișoare de la doamne și somnițe. Nu pot nega, că în 5 ani de Iași, printre destul de mulți bucovineni, am adunat o adevărată colecție de mărțișoare, la care țin foarte mult.

Istoria mărțișorului este lungă și dacă ar fi să o scriu aici ar însemna să repet multitudinea de articole care sunt deja pe internet, așa că vă recomand să citiți aceste două articole și să căutați pe internet despre 1 Martie.
Articol Ziarul Unirea
Articol Ziare.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.