Clubul Colectiv: disputa ritualelor satanice, black rock

    Salutare, se pare că după tristele evenimente din noaptea 30-31 octombrie 2015, presa răscolește prin întregul internet, doar doar fac ceva mai multă audiență decât fac de regulă. Problema apare că mulți oameni consideră că era de așteptat ca rock-erii să o pățească odată și odată, pentru că ei sunt sataniști. Se pare că anul acesta prin jurul Paștelui, în Club Colectiv ar fi fost nu știu ce concert black metal, în care s-au practicat și ritualuri satanice, lucru care este plauzibil ținând cont că acea trupă care a cântat atunci, a spus că la concertele lor se practică ritualuri sataniste. Consider în felul următor:

  1. Rock-ul nu a fost până nu de mult o muzică satanică (undeva pe la începutul anilor “90).
  2. Satanismul, (ca și Creștinismul, Iudaismul, Islamismul), este o religie și are ca bază individualismul fundamental, adică se opune unei entități atotputernice, căreia credinciosul să i se închine, deci se opune tuturor religiilor și fiecare credincios devine propriul său Dumnezeu.

    Așadar, rog din suflet pe toată lumea, nu legați moartea unor oameni de religia lor sau de muzica pe care o asculă, indiferent care sunt acestea. Nu faceți decât să vă întoarceți în urmă cu o mie de ani, când creștinii omorau în războaie pentru Dumenezeu – lucru absurd, cât timp Dumnezeu a poruncit să ne iubim aproapele. Ca să înțelegeți mai bine, credeți că islamiștii procedează corect ucigând “păgânii”? – din puncul lor de vedere, noi creștinii suntem păgâni. Nu prea cred, pentru că toti condamnați atentatele teroriste. Ei bine, ei sunt practic, din punct de vedere cultural-religios, în urma tuturor cu 1000 de ani.

    Acum apare problema toleranței, care ne este cerută de către rock-eri. Păi nu mai departe de astăzi, la postarea unui filmuleți din Clubul Colectiv, cu un concert black metal din luna aprilie, cu textul: “Nu se poate așa ceva! Sunt șocată!“, rock-erii s-au simțit atacați și au atacat. Logic, persoana care a postat, a devenit brusc: proastă, manelistă, telenovelistă, pupătoare de moaște, persoana care nu știe să aprecieze arta. Păi mergând pe cerința mea de toleranță, eu nu văd că rock-ul să fi fost atacat și nici religia. De exemplu, asta a fost și reacția mea, când un coleg de cameră, de pe vremea studenției, mi-a spus că ei(n.r. catolicii) se împărtășesc pentru prima dată la vârsta de 7 ani, atunci producându-se practic și botezul, adica un catolic este creștinat la vârsta de 7 ani. Eh, rock-erii s-au simțit atacați și au început atacurile dure. Am început să văd din partea lor: jigniri legate de cultura unei persoane pe care majoritatea dintre cei care susțineau rock-ul, nu o cunosc. Am văzut critică referitoare la artă, respectiv critică la adresa manelelor, telenovelelor. Păi dacă rock-ul este o formă de artă (și da, sunt de acord cu asta) și maneaua este o formă de artă și telenovela este o formă de artă. De aici nu pot decât să văd cum principiul satanismului este aplicat la maximum și anume respingerea celorlalți care cred în altceva decât în ei, respingerea și atacarea celor care cred în entități atotputernice.

    Din nou, nu cer din partea nimănui nimic. Nici din partea maneliștilor să înțeleagă rock-ul nici din partea rock-erilor să înțeleagă muzica populară. Nici pe creștini să înțeleagă satanismul, dar nici invers. Cer echitabilitate, atunci când atacați, așteptați-vă să fiți atacați. Dar dacă trăim într-o țară creștină și vreun satanist se simte atacat sau chiar este atacat, ce ar fi ca cel din urmă să explice cum stă treaba cu religia lui? Poate așa vor fi mai mulți și religia va deveni oficială în țară noastră și va fi acceptată din toate punctele de vedere. Societatea are nevoie de îndrumare, de ajutor să înțeleagă lucrurile noi, iar rock-erii nu explică ce este cu rock-ul, sataniștii nu explică ce este cu această religie. Și rock-ul și satanismul sunt concepte noi, în domeniile lor: rock-ul nou în muzică, satanismul, nou în domeniul religiilor. Ambele sunt de o vechime mai mica de 100 de ani, în timp ce creștinismul are 2000 de ani și orice altă muzică are o vechime de cel putin 2-300 de ani (excepție făcând manelele).

    Toate cele bune, toleranță și respect!

    Condoleanțe celor decedați în urma evenimentelor din Clubul Colectiv și putere celor care luptă pentru viața lor!

    Cyril Connolly: „E mai bine să scrii pentru tine însuţi şi să nu ai public, decât să scrii pentru public şi să te pierzi pe tine însuţi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.