Windows 7 un OS mai bun sau Marketing?

Bill Gates ne-a promis că la anul vom avea o nouă versiune de Windows. Numitul Windows 7 promite mult, dar cei mai mulţi dintre vor un singur lucru: să meargă mai bine decât Vista.
Windows 7 este considerat de creatorii lui unul dintre cele mai puternice şi mai bine gândite de până acum sisteme de operare; mai mult decât atât, va fi mult mai prietenos cu utilizatorul decât Vista. “E creat pe structura de bază a Windows Vista, dar toată partea de programare a fost îmbunătăţită, foloseşte chiar mai puţine resurse decât predecesorul său şi, din câte am înţeles noi, va ieşi pe piaţă ca fiind varianta mult îmbunătăţită a Windows Vista”, a explicat Ariel Mateş, ce lucrează ca editor tehnic în Redmond, Statele Unite, la sediul Microsoft. Una dintre cele mai mari schimbări a viitorului Windows Seven este aşa numitul “Recover Center” care va apărea în panoul de control al sistemului de operare. Cu acest program, utilizatorii vor fi capabili să repare Windows-ul sau fişierele care au fost afectate, spre exemplu, de un virus, fără să mai fie necesară reinstalarea. Un alt plus îl reprezintă faptul că niciun fel de alte date nu vor fi afectate de “reparaţii”.
In alta ordine de idei se pare ca “Windows-ul 7” copiaza o parte din sistemul de operare de la Apple.
Părerile cu privire la lansarea următorului sistem de operare Windows sunt împărţite printre clujenii din domeniul IT. Liviu Andrei, web-designer la firma Micronets Corporation, spune că este un pas logic din partea Microsoft, iar următorul sistem de operare vine ca o îmbunătăţire a predecesorului său, Vista. “La ei, politica e că lansează tot o versiune majoră, şi apoi una minoră, ce aduce îmbunătăţiri celei de dinainte, iar Seven va fi una minoră. Îmbunătăţirile care le fac şi la Recover Center par paşii logici ce trebuie urmaţi, deoarece procesul a fost început la Vista cu restore points-urile”, a explicat el.
Acesta nu aşteaptă cu nerăbdare noul sistem de operare, deoarece se declară per total mulţumit de Vista şi chiar îl consideră mai stabil decât Windows XP. “Ca şi simplu utilizator acasă e un sistem foarte bun, deşi de cele mai multe ori eu mă lovesc de probleme precum necesitatea unei funcţii care se află doar în variantele business sau ultimate”, a explicat Liviu Andrei. Acesta dărâmă şi mitul cum că Windows Vista e doar pentru calculatoarele foarte performante. “Prostia a fost că s-au vândut multe calculatoare pe care scria că sunt compatibile cu Vista, dar pe care chiar şi XP ar fi mers prost, şi lumea a înţeles că îţi trebuie ceva super ca să meargă” a adăugat Andrei.
Prototip Surface în Seven
Adrian Bogdan Andreiaş, CEO la firma clujeană Elvsoft se declară şi el mulţumit de noul Windows Vista şi nu a auzit foarte multe despre urmaşul său. “Îl folosesc din vară şi până acum nu am avut probleme cu el nici eu, nici angajaţii mei. Singurele probleme au fost cu hard disk-urile mai vechi pe care nu le recunoaşte, dar asta s-a întâmplat şi când a apărut XP “, a arătat Andreiaş. În noul Windows, funcţia care i se pare cea mai interesantă este aşa numitul touchscreen. “Cei de la Microsoft au achiziţionat un program numit Surface care, de fapt, arată ca o masă unde utilizatorul se joacă cu degetele şi deschide şi închide aplicaţii. Şi mai interesant e că, dacă pui telefonul pe masă, poţi vizualiza pe respectiva “masă” convorbirile ce au fost efectuate sau mesajel trimise”, a adăugat Adrian Bogdan Andreiaş.
Timpul de lansare dintre cele două versiuni i se pare normal, “cam acesta e ciclul urmat de Microsoft”, dar după părerea lui totul s-ar putea întâmpla şi mai repede.
Au intuit bine
Sergiu Biriş, fondatorul site-ului Trilulilu.ro, este de părere că următoarea versiune de Windows pune accent pe utilizator. “Microsoft pune o mare importanţă pe faptul că interfeţele viitorului vor trebui să poată fi folosite cât mai natural de către un utilizator, chiar dacă acesta nu are o mare experienţă în utilizarea PC-ului. Au lansat recent Microsoft Surface care are o astfel de interfaţă şi care oferă o avanpremiera la acest tip de utilizare a PC-ului. Cred ca au intuit foarte bine care este viitorul”, a explicat Biriş.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.